De groepsleden.

Anneke Hoogendoorn

Zolang zij zich kan herinneren is Anneke al bezig met naald en draad. Begonnen als "Handwerkjuf" is zij langzamerhand gegroeid naar een vrijere manier van werken waarin fantasie voor haar een belangrijke rol speelt. Zij combineert textiel met ander materialen zoals papier, metaaldraad en hout. De natuur om haar heen is daarin een belangrijk raakvlak.

Elly Nederpeld

Elly heeft al haar hele leven een passie voor textiel. Volgde een 2e graads docentenopleiding en gaf jaren lang les. Ze werkt vanuit het eigen atelier aan een scala van werkstukken. De ene keer wordt het een kledingstuk, dan weer een funktionele toepassing. Even zo vaak wordt het ook een kunstuiting voor aan de muur. Regelmatig is de natuur uitgangspunt.

Fanda Surink-Zandbergen

Fanda vindt haar hele leven al kleurrijke creaties uit van stof en wol. Breien, haken, borduren, verweven, vilten, verven, tekenen. Textiele materialen combineren met allerlei ander gevonden en doorgekregen materiaal, elkaar en de wereld inspireren in Treffendtextiel: "M'n liefje, wat wil je nog meer ?"

Helen Berlijn

Sinds haar vroegste jeugd is Helen bezig met naald, draad, wol en breipennen. In de loop der jaren zijn vele kledingstukken van haar breipennen gerold. Na jaren grafische technieken te hebben gedaan met voornamelijk etsen, is ze overgestapt op het werken met lapjes. De natuur is haar grote passie. Vooral vogels zijn in veel van haar composities aanwezig. De lapjes waarop zij tekent, naait en borduurt verwerkt ze in wanddecoraties of in haar textielboeken.

Ida van Bostelen

Het werken met textiel is voor Ida een uiting van ontspanning en inspanning. Het is uitdagend wat er allemaal mogelijk is met textiel. Zij gebruikt stoffen, draden, vezels, samen met ander materiaal, zoals verf, papier, metaal, klei en tyvek, maar ook oude borduur-technieken (hand en/of machinaal) en vervilten van wol. Zo ontstaan haar objecten en wandkleden.

Marie-Louise Braamhorst

Marie-Louise werkt voornamelijk met fluweel, organza, satijn, kralen, wol, en past goud en zilver borduursels toe in haar werk. Haar inspiratiebron zijn de Middeleeuwen met hun mooie rijke vormentaal, licht invallen en borduur technieken. Zij probeert dit op een hedendaagse wijze toe te passen in haar beeldend werk.
Haar website: www.cosmicart.nl

Marina de Mol

Marina houdt van zijde. Voor elk nieuw ontwerp kiest zij uit haar verzameling oude en nieuwe stoffen de materialen uit waarmee ze aan de slag gaat. Zijde wordt geverfd, machinaal geborduurd en gecombineerd met o.a. vilt, vezels en kant. Zo ontstaan schilderijen, beelden, sjaals, sieraden. Soms werkt ze abstract, dan weer figuratief. Werken met textiel verveelt nooit. Haar website: www.marinademol.nl

Willemien Moerman

Willemien is een doener. Geef haar klei, steen, lapjes, wol, kleurige draadjes, kralen, knopen, verf, potloden, fineliners, papier-maché en ze gaat wat creëren. Ze combineert graag meerdere materialen. Bijv. keramiek of papier-maché in combinatie met textiel, vilt en wolvlies. Willemien werkt het liefst vrij en sinds een paar jaar maakt ze vrouwenhoofden met een mystieke uitdrukking en hoofddeksels van o.a. stof, vilt, kralen. Haar website: www.digalerie.nl