De groepsleden.

Anneke Hoogendoorn

Zolang zij zich kan herinneren is Anneke al bezig met naald en draad. Begonnen als "Handwerkjuf" is zij langzamerhand gegroeid naar een vrijere manier van werken waarin fantasie voor haar een belangrijke rol speelt. Zij combineert textiel met ander materialen zoals papier, metaaldraad en hout. De natuur om haar heen is daarin een belangrijk raakvlak.

Coco Bouwmeester

Het enthousiasme voor textiele materialen ontstond bij haar zo'n 30 jaar geleden na het volgen van een cursus poppenmaken. Het boetseren van hoofd, handen en voeten was een uitdaging, maar de aankleding van de figuren een waar feest. Via het volgen van workshops en cursussen heeft Coco daarna kennis gemaakt met veel verschillende technieken en manieren om stoffen te be- en verwerken, maar uiteindelijk bleek borduren toch haar favoriete stiel. Zij houdt van thematisch of in serie werken en vertelt met haar werk graag een 'verhaaltje'. Het werken in een textielgroep is voor haar een fijne stimulans.

Elly Nederpeld

Elly werkt al haar hele leven in en met textiel. Alle mogelijkheden heeft ze zo ongeveer wel onderzocht. Van spinnen, verven, weven, kleding naaien weet ze alles af. Verder maakt ze wandkleden en allerhande werkstukken van stoffen i.c.m. met steken. Denk dan bijvoorbeeld aan een tas, boekjes of art-journals. Kortom: alles kan een aanleiding zijn om heel creatief aan de slag te gaan. Wat vooral opvalt: ze is zo enthousiast over dit alles dat ze het heel graag doorgeeft aan anderen. Via een workshop of soms ook "gewoon als je haar spreekt".

Helen Berlijn

Sinds haar vroegste jeugd is Helen bezig met naald, draad, wol en breipennen. In de loop der jaren zijn vele kledingstukken van haar breipennen gerold. Na jaren grafische technieken te hebben gedaan met voornamelijk etsen, is ze overgestapt op het werken met lapjes. De natuur is haar grote passie. Vooral vogels zijn in veel van haar composities aanwezig. De lapjes waarop zij tekent, naait en borduurt verwerkt ze in wanddecoraties of in haar textielboeken.


Ida van Bostelen

Het werken met textiel is voor Ida een uiting van ontspanning en inspanning. Het is uitdagend wat er allemaal mogelijk is met textiel. Zij gebruikt stoffen, draden, vezels, samen met ander materiaal, zoals verf, papier, metaal, klei en tyvek, maar ook oude borduur-technieken (hand en/of machinaal) en vervilten van wol. Zo ontstaan haar objecten en wandkleden.

Marina de Mol

Marina houdt van zijde. Voor elk nieuw ontwerp kiest zij uit haar verzameling oude en nieuwe stoffen de materialen uit waarmee ze aan de slag gaat. Zijde wordt geverfd, machinaal geborduurd en gecombineerd met o.a. vilt, vezels en kant. Zo ontstaan schilderijen, beelden, sjaals, sieraden. Soms werkt ze abstract, dan weer figuratief. Werken met textiel verveelt nooit.
Haar website: www.marinademol.nl

Sonja van Capel van Kessel

De laatste 10 jaar is Sonja weer actief met haar passie textiel, aangevuld met gemengde technieken. Lange tijd was zij werkzaam in de toeristische sector waarbij ze veel inspiratie heeft opgedaan voor haar textielstukken. De basis van haar werkstuk is meestal een zelfgeverfde en/of voorbewerkte lap stof. Daarop maakt zij een ontwerp, waar zij weken, vaak maanden op voortborduurt, zowel letterlijk als figuurlijk. Materiaalgebruik is zeer divers maar de voorkeur gaat uit naar zijde, wol, katoen en papier. Het volgen van cursussen en workshops in verschillende disciplines blijft haar boeien. De mogelijkheden zijn onuitputtelijk.

Trudie Naus

Voor Trudie waren stof, naald en draad in haar jonge jaren al erg belangrijk. Op de handnaaimachine van haar oma maakte zij al poppenkleertjes voor de kleuterschool van haar tante. Haken en breien kwamen daarna ook al snel in beeld. Bezig zijn met stof/textiel is voor haar een passie. Vilten is nu een van de technieken die door haar veel gebruikt wordt. Het werken met en het voelen van stoffen ervaart zij als een fijne beleving. Door het spelen met stof ontstaat er vervolgens een kunstwerk.

Willemien Moerman

Willemien is een doener. Geef haar klei, steen, lapjes, wol, kleurige draadjes, kralen, knopen, verf, potloden, fineliners, papier-maché en ze gaat wat creëren. Ze combineert graag meerdere materialen. Bijv. keramiek of papier-maché in combinatie met textiel, vilt en wolvlies. Willemien werkt het liefst vrij en sinds een paar jaar maakt ze vrouwenhoofden met een mystieke uitdrukking en hoofddeksels van o.a. stof, vilt, kralen.
Haar website: www.digalerie.nl